McDonaldʼs домовилась про співпрацю з Google Cloud щодо застосування ШІ-інструментів у ресторанах

Корпорації McDonaldʼs та Google оголосили про багаторічне глобальне партнерство для підключення технологій Google Cloud у тисячах ресторанів у всьому світі, йдеться в заяві компанії. McDonaldʼs планує використовувати обладнання, дані та технології штучного інтелекту.

Отримуйте щоденний лист з останніми матеріалами та новинами від Forbes

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • Впровадження рішень штучного інтелекту у ресторанах у всьому світі буде включати автоматизацію процесів, які допоможуть зменшити збої у роботі, спростити роботу команд і пришвидшити обслуговування клієнтів.
  • «Ми раді бачити, як McDonaldʼs буде використовувати наші інструменти генеративного ШІ, хмарних обчислень та периферійних обчислень, щоб покращити свої культові враження від обідів для своїх співробітників та клієнтів по всьому світу», – сказав генеральний директор Google та Alphabet Сундар Пічаї. 
  • Починаючи з 2024 року McDonaldʼs почне впроваджувати нове універсальне програмне забезпечення, на якому працюватимуть усі цифрові платформи для клієнтів та ресторанів. Спеціально розроблена ОС має дати можливість впроваджувати інновації швидше.
  • Також компанія оголосила плани щодо розширення глобальної мережі ресторанів до 50 000 до 2027 року і збільшити базу користувачів своєї програми лояльності до 250 млн клієнтів.

Контекст

До повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого 2022 року мережа McDonaldʼs в Україні налічувала 109 ресторанів у 24 містах. 20 вересня минулого року McDonaldʼs розпочав поетапне відкриття ресторанів в Україні.

Наразі Україні працюють 98 закладів McDonaldʼs.

В даний час кількість ресторанів McDonaldʼs у понад 100 країнах світу перевищує 40 000.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *