lifecell продають французькій NJJ Capital – що це за компанія

Турецька телекомунікаційна компанія Turkcell продає українського мобільного оператора lifecell французькій NJJ Capital. Про це йдеться в повідомленні на турецькій платформі публічного розкриття інформації від 29 грудня.

Даруємо 40% знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Оформлюйте зараз і заощаджуйте 720 грн за промокодом BESTPRICE. Підписуйтесь за цим посиланням.

Ключові факти 

  • Turkcell продає мобільного оператора lifecell (ТОВ «Лайфселл»), мережу кол-центрів (ТОВ «Глобал Білгі») та оператора вишок мобільного звʼязку ТОВ «Укртауер». 
  • Причини та сума угоди у повідомленні не розкриваються. 
  • Передача активів ще не завершилася. Інформація про угоду «буде доведена до відома громадськості в повному обсязі та своєчасно», йдеться у повідомленні компанії. 
  • Номінальна вартість проданих акцій становить 12,7 млрд грн ($333,4 млн) для lifecell, 47,2 млн грн для ТОВ «Глобал Білгі» і 1,96 млрд грн для ТОВ «Укртауер».

Контекст 

Третього за величиною мобільного оператора України купує французька інвестиційна компанія NJJ Capital мільярдера Ксавʼє Ньєля. Ньэль – засновник і мажоритарний акціонер третього за величиною мобільного оператора Франції Iliad, (працює під брендом Free). Також Ньєль є співвласником газети Le Monde, власником найбільшого телеком-провайдера Монако – Monaco Telecom, швейцарського телеком-провайдера Salt Mobile та ірландської телеком-компанії Eir. 

7 жовтня СБУ повідомила, що суд наклав арешт на всі корпоративні права в Україні, що належали підсанкційним російським бізнесменам Фрідману, Авену та Косогову. 

11 жовтня ЕП із посиланням на ухвалу Шевченківського районного суду Києва від 4 жовтня, яка є в розпорядженні редакції, написала, що серед арештованих судом активів, окрім «Київстар», є ще один мобільний оператор – lifecell (ТОВ «Лайфселл»). 

Суд наклав арешт на 100% ТОВ «Пейселл», яка належить мобільному оператору і через яку здійснюється поповнення абонентських рахунків lifecell. Також були арештовані корпоративні права ТОВ «Укртауер».

13 жовтня Шевченківський районний суд міста Києва виправив свою ухвалу від 4 жовтня про арешт усіх акції мобільних операторів «Київстару» та lifecell. Суд постановив, що слід вважати вірним накладення арешту на корпоративні права у вигляді 19,8% статутного капіталу ТОВ «Лайфселл» та на 47,85% статутного капіталу ПрАТ «Київстар». В іншій частині судове рішення залишилося без змін.

Turkcell володів 100% оператора lifecell. Продаж українських активів відбувся через кілька місяців після того, як в Turkcell змінився голова – у жовтні 2023 року компанію очолив Алі Таха Коч. 

Turkcell – публічна компанія, її акції торгуються на Стамбульській та Нью-Йоркській фондовій біржах. 54% акцій Turkcell належать приватним акціонерам. Ще 26,2% Turkcell володіє Фонд добробуту Турецької Республіки (TWF).Решта 19,8% – власність люксембурзької компанії IMTIS Holdings S.à.r.l, якою повністю володіє нідерландська LetterOne, йдеться у вересневому звіті для акціонерів Turkcell. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *