Компанії Сергія Бубки продовжують співпрацювати з терористами «ДНР» – Bihus.Info

Російські компанії, які повʼязують з родиною олімпійського чемпіона зі стрибків із жердиною, Героя України Сергія Бубки, уклали нові контракти з терористами «ДНР», попри відкрите проти нього кримінальне провадження за підозрою у пособництві державі-агресору. Про це йдеться у матеріалі Bihus.Info.

Forbes Ukraine випустив новий номер журналу. Придбати його з безкоштовною доставкою можна за цим посиланням. У журналі: перший список найкращих роботодавців для ветеранів, список перспективних молодих українців «30 до 30», 40 компаній, які вийшли на іноземні ринки під час війни, історії Марії Берлінської, Всеволода Кожемяки та загалом майже два десятки текстів.

Ключові факти

  • Півтора місяці тому журналісти Bihus.Info розказали, що компанія брата Сергія Бубки – Василя, «Фірма Монблан» під час повномасштабної війни РФ проти України почала офіційно співпрацювати з окупантами. Сергій Бубка значиться співвласником компанії, яка за даними журналістів Bihus.Info зареєстрована в російському «Єдиному реєстрі юридичних осіб». У 2020 році Бубка розповідав, що брат Василь залишився в окупованому Донецьку та займається бізнесом.
  • Йдеться про контракти на понад 800 000 руб. За ці гроші «Фірма Монблан» продала пальне росіянам і терористам «ДНР». 
  • Після виходу сюжету СБУ відкрила кримінальне провадження, а Бубка планував подати позов до Bihus.Info, але так цього й не зробив. Натомість російські компанії, де він значиться співзасновником, продовжили співпрацювати з окупантами, зазначає видання. Журналісти заявили, що знайшли ще два свіжих контракти, які підтверджують цю співпрацю.
  • За даними видання, 27 липня «Фірма Монблан» уклала угоду ще на 73 000 рублів. За ці гроші компанія продає пальне так званому казначейству так званої ДНР. Схема така, як і в попередніх контрактах: продають талони, які можна використати на заправках «Монблану».
  • Ще один новий контракт терористи підписали з іншою російською компанією, де офіційно співвласниками також є Сергій Бубка та його брат. Йдеться про фірму «Спортивный клуб Сергея Бубки», основний вид діяльності якої зараз торгівля. Це також клон української компанії, яка була створена Бубками ще в 1990-х роках у Донецьку.
  • 3 липня «Спортивный клуб Сергея Бубки» підписав контракт на поставку терористам «ДНР» гумових кліше для печатки. Сума угоди – 2250 руб.
  • Крім того, як зазначає видання, в російських реєстрах доступний російський податковий номер Сергія Бубки. Справжній і станом на зараз активний. Якщо вірити порядку формування таких кодів, то він був виданий у Криму, в Євпаторії, зазначає видання.

Контекст

Попри оприлюднені Bihus.Info документи, відкриті кримінальні провадження та суспільний резонанс, Сергій Бубка досі залишається членом Національного олімпійського комітету, зазначає видання. 

До того, на комісії атлетів, коли один з її членів Владислав Гераскевич підняв питання про тимчасове виключення Бубки з організації, решта членів почали виправдовувати олімпійського чемпіона. 

У відповідь на запит Bihus.Info у НОК зазначили, що не можуть виключити Бубку з організації, оскільки він є членом Міжнародного олімпійського комітету: «Відповідно до Олімпійської хартії та Статуту НОК Бубка С.Н., як член МОК, має бути включений до складу членів НОК та Виконкому НОК».

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *