Китай готовий дружити із США – Сі Цзіньпін

Китай готовий бути партнером і другом Сполучених Штатів Америки. Про це сказав лідер КНР Сі Цзіньпін у своєму листі до Комітету з питань американсько-китайських відносин, пише Reuters 16 жовтня. Пекін задіяв «панда-дипломатію».

США та Китай є найбільшими економіками світу. Їхні відносини впливають на геополітику, глобальну торгівлю, інвестиції, фінансові ринки тощо.

Практичний МBA від Forbes на реальних кейсах, щоб прокачати навички управління на прикладі Володимира Кудрицького, ексголови правління «Укренерго». 

Премʼєра другого сезону YouTube проєкту «Директорія» вже на каналі Forbes Ukraine!

Деталі

  • Китайсько-американські відносини є одними з найважливіших двосторонніх відносин у світі, які мають вплив на майбутнє і долю людства, йдеться у листі. 
  • Сі Цзіньпін заявив, що успішне партнерство між Китаєм і США – це можливість для двох країн бути сприятливими факторами для розвитку одна одної, а не перешкодою. 
  • Напередодні Китай передав Національному зоопарку у Вашингтоні двох велетенських панд, повідомило Reuters. Це відбулося в межах так званої програми панда-дипломатія, що символізує дружбу і співпрацю між країнами.

Цитата

«Китай готовий бути партнером і другом Сполучених Штатів. Це піде на користь не тільки двом країнам, але й усьому світу», – сказав Сі Цзіньпін.

Контекст

США та Китай розходяться в поглядах на нацбезпеку, зокрема дії Китаю в Південно-Китайському морі, військові навчання навколо Тайваню, війну РФ проти України. Між країнами тривають торгові суперечки, що були зосереджені на обмеженнях на електромобілі та ШІ-чипи.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *