Картки Revolut недоступні для українських біженців у ЄС

Віртуальні банківські картки платіжного сервісу Revolut більше недоступні для українських біженців у Євросоюзі, пише The Village Україна, посилаючись на відповідь компанії на запит.

Головні матеріали Forbes Ukraine у розсилці від digital шеф-редактора Віктора Кіщака. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • 19 липня 2023-го компанія оновила вимоги реєстрації. Тепер, аби отримати картку, нові клієнти біженці з України мають підтвердити право на проживання в ЄС.
  • Відповідні документи можуть відрізнятися залежно від країни, кажуть у Revolut. 
  • Українці біженці у країнах Європи використовують картки Revolut для розрахунків у локальній валюті та зняття готівки. Зручність – у низьких відсотках на конвертацію.
  • Нові вимоги не вплинуть на українських клієнтів, які вже користуються платіжною системою. Таких користувачів понад 500 000, свідчать дані компанії. 

Картки платіжного сервісу Revolut недоступні для українських біженців у ЄС /Фото 1

Скриншот The Village Україна

Контекст

Фінтех-стартап Revolut створили у 2015 році у Лондоні росіянин Микола Сторонський та українець Влад Яценко. У липні 2021 року Revolut залучив $800 млн інвестицій. Компанію оцінили у $33 млрд. На той час акції, які належать Яценку, оцінювалися приблизно в $1,3 млрд. У липні 2021-го американський Forbes оцінив статки Яценка в $1,1 млрд, через те що Revolut непублічна компанія.

У жовтні 2022-го Сторонський відмовився від російського громадянства. Рішення про вихід із громадянства мільярдер ухвалив після введення Києвом санкцій проти його батька – гендиректора «Газпром промгаз» Миколи Сторонського-старшого.

У березні 2022-го Revolut став доступним для українців у ЄС. Платіжний сервіс спростив умови користування додатком для біженців. Фінтех-стартап дав можливість отримати доступ до своїх грошей, звʼязавши програму з українським банківським рахунком.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *