Італійська Camozzi Group потрапила до переліку міжнародних спонсорів війни

Італійська група компаній Camozzi внесена до переліку міжнародних спонсорів війни. Таке рішення було прийнято Національним агентством з питань запобігання корупції (НАЗК), оскільки компанія продовжує вести бізнес у РФ, співпрацює з російським ВПК і її завод продовжує працювати на території тимчасово окупованого Криму, йдеться у повідомленні НАЗК.

Ключові факти

  • Camozzi Group – міжнародний італійський концерн з виробництва пневмоапаратури та пневмообладнання, пневмосистем і пневмоавтоматики. Компанія є одним зі світових лідерів у цій галузі. Вона представлена у 78 країнах світу, зокрема і в РФ.
  • Заводи Camozzi не припинили свою діяльність після того, як РФ розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, наголошують у НАЗК.
  • Пневматичне обладнання допомагає в автоматизації робочих процесів. Клієнтами Camozzi в РФ є саме заводи ВПК агресора, продукція яких активно використовується у війні проти України: ВАТ «Іжорські заводи»; ВАТ «Колом’янський завод»; ВАТ «Силові машини»; ВАТ «НПК «Уралвагонзавод»; холдинг «ПетрозаводськМаш».
  • Крім того, італійська Camozzi Group з початку повномасштабної агресії РФ співпрацює з підсанкційним AT «Тихвінський вагонобудівельний завод» та АТ «Челябінський цинковий завод», який контролюється підсанкційними російськими олігархами Іскандаром Махмудовим та Андрієм Бокаревим.
  • Як зазначають у НАЗК, попри російську окупацію, досі працює «Механозбірний завод Камоцці Пневматика» в м. Сімферополі. На вебсайті російської компанії «ВПК Конкордія» зазначено: «Компанія ВПК – офіційний дилер Camozzi. Наше представництво Camozzi Сімферополь – це місце, де ви можете купити обладнання «Камоцці» за найкращою ціною в Сімферополі!». Сама компанія Camozzi на своєму офіційному сайті ніде не зазначає про свою роботу в Криму.
  • У РФ Camozzi працює через ТОВ «Камоцці Пневматика», має 32 відділення, 500 співробітників та 80 000 підприємств-клієнтів. Крім сплати податків до держбюджету держави-терориста, компанія надає робочі місця росіянам, підтримуючи російську економіку та рівень зайнятості населення, зазначається у повідомленні НАЗК.
  • В Україні Camozzi Group теж представлена. Зокрема, в переліку засновників юридичної компанії Camozzi в Україні залишається громадянин РФ Олексій Кістиченко, який наразі очолює російське представництво Camozzi.

Контекст

Іноземні компанії в Росії скоротили штат у 2022 році порівняно з попереднім більш ніж на 230 000 осіб. Ще близько пів мільйона співробітників були частково звільнені або суттєво змінилися умови оплати їх праці через вихід з країни 288 міжнародних компаній і зміну їх власників на місцеві юридичні та фізичні особи, свідчать результати моніторингу KSE Institute у межах проєкту «Самосанкції/LeaveRussia».

Одним із тригерів відтоку російських спеціалістів став відтік саме іноземних фахівців з Росії, що призводить до руйнування економічних, виробничих, логістичних, технологічних зв’язків Росії зі значною частиною світу, зазначають аналітики KSE.

Загалом станом на 15 жовтня 2023-го 288 (8,1% від загального числа записів у базі KSE, або 23,2% від компаній, які отримували дохід в Росії у 2022 році) міжнародних компаній повністю припинили діяльність у Росії.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *