Інвестори вивели з Binance за добу майже $1 млрд після відставки гендиректора Чанпена Чжао та визнанні вини у відмиванні грошей

Інвестори вивели близько $956 млн з криптовалютної біржі Binance за добу після того, як її керівник Чанпен Чжао пішов у відставку і разом із компанією визнав себе винним у рамках врегулювання справи про відмивання грошей, пише Reuters.

Ключові факти

  • Дані криптоаналітичної платформи Nansen, яка не включає потоки біткоїнів, сигналізують про те, що деякі інвестори були стривожені цією новиною, вивівши з біржі $956 млн. 
  • Проте, відтік був невеликий порівняно з активами на суму понад $65 млрд, які залишаються на Binance.
  • Деякі аналітики також зазначили, що угода із врегулювання справи навряд чи покладе край юридичним проблемам біржі в США, оскільки звинувачення Комісії з цінних паперів та бірж у тому, що Binance порушила закони США про цінні папери, досі не вирішені.
  • «Binance не зовсім вийшла із кризи. Цивільний судовий процес, що триває, з SEC, як і раніше, викликає занепокоєння у біржі, що, ймовірно, призведе до подальших штрафів», – написав криптоаналітик компанії PitchBook Роберт Ле.

Контекст

За останні місяці біржа стала обʼєктом низки дій з боку регулюючих органів США, які намагаються контролювати галузь. 5 червня Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) подала до суду на криптобіржу Binance та її голову Чанпена Чжао через порушення правил торгівлі цінними паперами. SEC заявляє, що визнає токен BNB, як і стейблкоїн BUSD, що носить брендинг біржі, цінними паперами. Випуск BUSD заборонено американськими регуляторами ще в лютому.

Днями Вinance Holdings Ltd. та її генеральний директор і засновник Чанпен Чжао визнали себе винними у рамках угоди зі США, яка дозволяє криптовалютній біржі продовжувати роботу. Binance заплатить $4,3 млрд в рамках однієї з найбільших корпоративних угод в історії США, Чжао заплатить штраф у розмірі $50 млн за угодою, яка зобовʼязує її піти з посади генерального директора. 

Чжао, чий власний капітал оцінюється в $23 млрд згідно з індексом мільярдерів Bloomberg, пішов з посади і не може брати участь в управлінні компанією протягом трьох років. Річард Тенг змінить Чжао на посаді генерального директора.

Чжао визнав себе винним у порушенні закону про банківську таємницю у федеральному суді Сіетла. Чжао загрожує до 10 років увʼязнення, але очікується, що він отримає не більше 18 місяців за угодою про визнання провини. Binance, яка визнала, що дозволяла транзакції з ХАМАС та іншими терористичними угрупованнями на платформі, була звинувачена за трьома пунктами, включаючи боротьбу з відмиванням грошей, ведення неліцензійного бізнесу з передачі грошей та порушення санкцій США. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *