Іноземці створили в Україні понад 2600 компаній з початку повномасштабного вторгнення. Найчастіше відкривають бізнес громадяни Туреччини

В Україні 2652 компанії було засновано іноземцями від початку повномасштабного вторгнення, повідомляє Опендатабот. Найчастіше створюють бізнес громадяни Туреччини, Узбекистану, Польщі та Америки.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Загалом гроші в Україну під час війни інвестували громадяни зі 100 країн світу.
  • Серед всіх іноземних бізнесменів найчастіше в Україні відкривали нову справу громадяни Туреччини. Вони зазначені як власники у 354 українських компаніях, що становить 13% від загальної кількості нових бізнесів з іноземними бенефіціарними власниками.
  • Громадяни Узбекистану є власниками у 274 нових українських компаніях та обіймають друге місце із 10% від загальної кількості. На третьому місці громадяни Польщі – 193 бізнеси або 7% від загальної кількості компаній з іноземними власниками, відкритих після 2022 року.
  • До топу також потрапили громадяни США, Казахстану, Німеччини, Азербайджану та Ізраїлю. Зазначається, що на одну компанію може припадати більше одного власника.
  • Найбільшим бізнесом, відкритим іноземцями від початку повномасштабної війни, стала компанія ТОВ «ТЕНС1МА» із статутним капіталом у 1,28 млрд грн. Власником бізнесу є громадянин Вірменії. 

Іноземці створили в Україні понад 2600 компаній з початку повномасштабного вторгнення. Хто найчастіше відкриває бізнес /Фото 1

Інфографіка: Опендатабот

Контекст

Минулого року українці відкрили рекордну кількість ФОПів за останнє десятиліття – 314 392, а кількість новостворених компаній приросла на 60% у порівнянні з показниками у 2022-му. Сфера перукарських послуг стала найчисельнішою серед ФОП, серед компаній значно зросла сфера будівництва.

Щокварталу Держстат оновлює зведені дані про кількість зареєстрованих підприємців і юридичних осіб. Forbes дослідив останнє оновлення і вибрав найцікавіші факти. Що відбулося в українському бізнесі за останні 12 місяців — у матеріалі Forbes.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *