Гранти для ветеранського бізнесу від Мінветеранів – до 1,5 млн на відкриття та розвиток справи

Український ветеранський фонд Мінветеранів запустив першу конкурсну програму з підтримки ветеранського бізнесу у 2024 році. Ветерани, ветеранки, члени сімей загиблих захисників і захисниць можуть отримати від 500 000 до 1,5 млн грн на запуск і розвиток власної справи, йдеться у пресрелізі фонду.

📲 45 секунд – на один пост, 20 хвилин на день, щоб дізнатися головні економічні та бізнесові новини. Підписуйтеся на Telegram-канал Forbes Ukraine, щоб економити час.

Ключові факти

  • Ветерани, а також родичі полеглих захисників можуть отримати від 500 000 до 1,5 млн грн на відкриття або розвиток власної справи.
  • Подати заявку на програму можна до 18 березня 2024 року (включно).
  • Фінансову підтримку можуть отримати ветерани, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та члени сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України, які зареєстровані як фізичні особи-підприємці.
  • Також заявки можуть подавати, юридичні особи, зареєстровані не пізніше ніж за два роки до отримання фінансової підтримки, засновниками яких є ветерани, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та члени сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України.
  • Програма #Варто відбувається у конкурсному форматі. Учасники захищатимуть бізнес-проєкти перед експертною радою.

Контекст

За два роки Український ветеранський фонд підтримав 573 бізнеси ветеранів. Переможці конкурсних програм #Варто отримали понад 293 млн грн від фонду.

Ветеранське підприємництво врятувало США після Другої світової – цей досвід може допомогти Україні, вважає виконавча директорка Українського ветеранського фонду Наталія Калмикова. Основні напрями ветеранського бізнесу в Штатах: медицина, оборона, будівництво. Ветерани можуть отримати безплатне навчання для поліпшення ведення власної справи. Також уряд збільшує можливість ветеранів отримувати державні контракти.

У десятці найкращих роботодавців для ветеранів за версією Forbes US – компанія Boeing. Вона інвестувала $13,3 млн у благодійні програми з тренування, відновлення і реабілітації колишніх військовослужбовців.

Українські компанії також готуються до повернення ветеранів. У Starlight Media формують спільноту сімей ветеранів і проводять тренінги з адаптації ветеранів. Аналогічну програму запустили у Ferrexpo. У МХП є спеціалісти, що відповідають за першу зустріч ветерана на підприємстві, допомагають із проходженням медичного чекапу. УЗ створює реабілітаційний центр на базі власного медичного закладу.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *