Google почав блокувати корпоративні сервіси Google Workspace підсанкційним російським компаніям – «Коммерсантъ»

Американська компанія Google почала блокувати корпоративні сервіси Google Workspace (корпоративна пошта, документи, диск тощо) низці російських компаній, які потрапили під американські санкції, пише «Коммерсантъ». Google пояснює відключення спамом.

Головні матеріали Forbes Ukraine у розсилці від digital шеф-редактора Віктора Кіщака. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • Джерела видання у двох великих IT-компаніях розповіли, що в ніч на 10 серпня Google почала масово блокувати корпоративні сервіси Google Workspace.
  • «Після блокування сервісів співробітники компанії не можуть зайти в корпоративну пошту, скористатися електронним документообігом через Google Docs, у звʼязку з чим є ризик фінансових і репутаційних втрат, майже всі важливі документи та листування залишилися в корпоративному сховищі Google», – сказав один із співрозмовників. 
  • Інше джерело зазначило, що зараз близько 30% усієї корпоративної інформації російських компаній зберігається на майданчику Google Workspace. За словами джерела, у розсилці, яка прийшла співробітникам російських IT-компаній, американська корпорація аргументувала блокування «спам-повідомленнями».
  • Співрозмовник видання на IT-ринку очікує, що Google продовжить блокувати російські підприємства, які перебувають під санкціями ЄС чи США, «більше того, американська компанія може робити це без попередження, що не дозволить компаніям зробити резервне копіювання на альтернативні майданчики».

Контекст

У березні минулого року Google, що належить Alphabet Inc, припинив продаж онлайн-реклами в Росії. Придбати рекламу росіянам не вдасться ні в пошуковій системі, ні в YouTube, ні у партнерів.

У травні 2022 року компанія Google почала вивозити своїх працівників із Росії. Це повʼязано з тим, що компанія закривала свій офіс і вирішила припинити комерційну діяльність у цій країні. У червні російське ТОВ «Гугл» подало заяву про власне банкрутство.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *