Головний редактор Forbes USA Стів Форбс розкритикував Конгрес і Байдена за зволікання з допомогою Україні

Той факт, що Конгрес і Білий дім до останнього відкладають угоду, а можливо й взагалі не домовляться про допомогу Україні, є жахливим свідченням безвідповідальності США. Таку думку озвучив головний редактор Forbes USA Стів Форбс. Він наголосив на важливості України для безпеки Європи та світової стабільності.

Ключові факти

  • «Якщо ми втратимо Україну, то опинимося на шляху до глобальної катастрофи», – заявив Стів Форбс.
  • Він вважає, що Байден уже давно міг укласти угоду з республіканцями щодо пакету допомоги Ізраїлю та Україні, включно із заходами для контролю над кордоном. Водночас республіканці, за його словами, теж винні у зростанні глобальних ризиків: вони повертаються до політики ізоляціонізму 1930-х, коли ігнорувалися глобальна загроза Гітлера та японського імперіалізму. 
  • Доля України безпосередньо впливає на безпеку Європи, заявив Форбс. Доказ цьому – дві світові війни, які мали безпосередній вплив на безпеку США. 
  • Путін чітко висловив своє бажання захопити Україну, що є ключовим для досягнення його головної мети – відродження радянської імперії. 
  • Успіх Путіна в Україні зруйнує Європу, і він не зупиниться на знищенні демократичної суверенної України, зазначив видавець. 
  • Україна межує з Польщею, ключовою країною в Центральній Європі та членом НАТО. Польща розуміє, що наступна в «меню Путіна», тому так допомагає Києву і надає притулок сотням тисяч українських біженців, вважає Форбс. 
  • Крім того, за його словами, Путін хоче завоювати країни Балтії – Литву, Латвію та Естонію, які також є членами НАТО. Мета Путіна – Європа, яка підкорятиметься бажанням Москви, що означає знищення НАТО. 
  • Зрада США України дасть Європі зрозуміти, що вперше з часів Другої світової війни США більше не надійний партнер для їхньої безпеки, вважає Форбс. Це також доведе Китаю та Ірану, що США справді занепадають. Це покаже решті світу, включно з Тайванем, що на Америку більше не можна покладатися, наголосив він.
  • Ті, хто критикує надання допомоги Україні кажуть, що це чергова нескінченна війна. Але це не так, наголосив Форбс. Добре озброєний Київ міг би давно відбити вторгнення і все ще може зробити це, якщо отримає те, що йому потрібно, вважає він. 
  • «Зрада України – це врешті-решт зрада нас самих і вільного світу», – наголосив Форбс.

Контекст

Республіканці та демократи в Конгресі вже кілька місяців обговорюють запит президента Джо Байдена про виділення мільярдів доларів допомоги Україні й Ізраїлю, а також на потреби безпеки США в Індо-Тихоокеанському регіоні та міжнародної гуманітарної допомоги.

Два запити Білого дому до Конгресу про прийняття законопроєктів досі не підтримані і настрої на Капітолійському пагорбі стають все більш напруженими, а глухий кут загрожує затягтися до 2024 року. 

4 грудня директорка Білого дому з питань бюджету Шаланда Янг попередила, що США бракує часу та грошей, щоб допомагати Україні вести війну з РФ. 

Президент США Джо Байден назвав перспективу припинення допомоги Україні «божевіллям», пообіцявши зробити все, аби вона не припинялася.

6 грудня у Сенаті США був заблокований законопроєкт, який передбачав виділення мільярдів доларів на нову військову допомогу Україні та Ізраїлю. За результатами голосування 49 сенаторів були «за» та 51 – «проти». Відповідно законопроєкт про фінансування на суму $110,5 млрд не отримав 60 голосів, необхідних для початку дебатів у Сенаті. Республіканці наполягали на своїх вимогах вжити жорсткіших заходів щодо контролю за імміграцією на кордоні США з Мексикою.

За даними Bloomberg, після того, як президент США Байден запропонував зміни в американській прикордонній політиці, перспективи двопартійної угоди щодо допомоги Україні поліпшилися. Зокрема, після майже двогодинної зустрічі міністра внутрішньої безпеки Алехандро Майоркаса з сенаторами було напрацьовано пропозицію щодо прикордонної політики США.

15 грудня стало відомо, що Сенат США продовжить засідання наступного тижня, відклавши святкові канікули заради переговорів щодо допомоги Україні та безпеки кордонів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *