GlobalLogic хоче перевести усю українську команду на гіг-контракти

На початок серпня 2023-го третій із найбільших IT-роботодавців України GlobalLogic наразі має 50 спеціалістів на гіг-контрактах. Поступово компанія планує перевести на них усю команду, розповів в інтерв’ю Forbes Ukraine віцепрезидент зі стратегічних ініціатив GlobalLogic Андрій Яворський.

Головні матеріали Forbes Ukraine у розсилці від digital шеф-редактора Віктора Кіщака. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • Процес переходу на гіг-контракти розпочався кілька місяців тому, каже Яворський. «Згідно з вимогами «Дія.City», ми плануємо усіх фахівців компанії залучати як гіг-контракторів. І нових, і діючих», – пояснює він.  
  • GlobalLogic стала резидентом «Дія.City» 29 жовтня 2022 року. На серпень 2023-го в українській команді компанії – 6500 спеціалістів, із них 1016 людей перебувають за кордоном.

Контекст

Спеціальний податковий режим для ІТ-бізнесу «Дія.City» працює в Україні з початку лютого 2022 року. Компанії-резиденти маються платити 5%-вий податок на доходи фізосіб, мінімальний ЄСВ, військовий збір 1,5% і на вибір 18%-вий податок на прибуток або податок на виведений капітал 9%. Також «Дія.City» передбачає альтернативну форму найму – співпрацю за гіг-контрактами.

GlobalLogic не поспішала мігрувати. «Дія.City» як презентація виглядала цікаво, а реального закону за нею не було. – Зазначає Яворський. – Ти міг прийти, а потім виявиться, що не в те місце, в яке збирався». Змінити рішення компанію, за його словами, спонукали розʼяснення законотворців і уточнювальні закони. «Коли все стало зрозуміло, ми вирішили, чому б не піти, нормальні умови», – каже Яворський.

Резидентство у «Дія.City» – один з критеріїв для отримання бронювання від мобілізації для ключових співробітників технобізнесу. Наразі отримані раніше бронювання GlobalLogic скінчилися, а нові ще не оформлені.

GlobalLogic – частина японської корпорації Hitachi. Глобальний штат – близько 30 000 інженерів по всьому світу, з них понад 20% – в Україні. GlobalLogic активно розширюється у Європі. Компанія має понад 2000 інженерів у Польщі, близько 700 – у Словаччині, близько тисячі – у Румунії.

Повну версію розмови читайте тут.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *