Гендиректор «Нібулон» Вадатурський призупинив проєкт «Млин» через воєнні ризики

Агрохолдинг «Нібулон» призупинив проєкт будівництва млина в порту Ізмаїл. Головна причина – воєнні ризики. Про це повідомив гендиректор компанії Андрій Вадатурський в ефірі Business Breakfast із Володимиром Федоріним.

Ключові факти

  • «Щодо млина. Ми розуміли перспективи для Чорного моря, що з Росією неможливо домовлятися і Росія робитиме все для того, щоб великі порти не працювали», – сказав він.
  • Вадатурський вважає, що будівництво млина під час війни було б неправильним рішенням. «Я не готовий морально і фінансово інвестувати в будівництво в такі важкі часи, а потім мати прильот», – зазначив він.
  • За словами Вадатурського, поки що в Україні немає перспективи в переробній галузі. «По-перше, у нас залишаються сьогодні ризики, по-друге, є фінансові труднощі. По-третє, у нас сьогодні немає тієї юридичної та законодавчої бази для забезпечення», – запевнив Вадатурський.
  • Він звернув увагу політиків на умови у конкурентів, зокрема в Польщі, Туреччині й Румунії. «Переваг в інвестиціях в Україні на сьогодні не існує, а ризики існують […] Ми не можемо долати такі ризики і мати такі неконкурентні переваги для переробки. Тут потрібно створити умови, й люди самі прийдуть і вкладатимуть гроші», – сказав гендиректор «Нібулон».

Контекст

«Нібулон» планував побудувати на локації філії «Бессарабська» в порту Ізмаїл елеватор та високотехнологічний сучасний млин потужністю 750 т на добу.

Компанія заявляла, що млин зможе працювати як для потреб внутрішнього споживача в Україні, так і слугувати інтересам місії захисту продовольчої безпеки UN World Food Program.

На початку грудня Вадатурський повідомив, що агрохолдинг планує інвестувати в модернізацію елеваторного напряму близько $12 млн. За його словами, основний обсяг інвестицій буде спрямовано на будівництво нового елеватора на філії «Хмільник», реконструкцію АК «Врадіївський» та ТОВ «Колосівський елеватор».

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *