Гендиректор Activision Blizzard Боббі Котік залишить посаду після 32 років роботи

Генеральний директор компанії Activision Blizzard Боббі Котік залишить компанію 29 грудня, пише The Verge із посиланням на заяву Microsoft.

Ключові факти

  • Компанія не призначатиме пряму заміну Котіку. Замість цього Microsoft перевела очільників Blizzard та Activision під керівництво Метта Буті, президента Microsoft з ігрового контенту та студій.
  • Таким чином, під керівництвом Буті тепер знаходяться Bethesda, Activision Blizzard та Xbox Game Studios.
  • Відомо, що директор з комунікацій Activision Blizzard Лулу Мезервей залишить компанію у січні, Хумам Сахніні – віце-голова Blizzard і King – звільниться до кінця цього року. Ще декілька керівників Activision Blizzard підуть з компанії в березні.
  • У прощальному листі до співробітників Котік, який очолював компанію 32 роки, назвав Microsoft «найшанованішою компанією у світі» і запевнив, що злиття з нею допоможе Activision Blizzard зберегти лідерство.

Цитата

«Я завжди буду глибоко вдячний людям, які зробили величезний внесок у створення цієї компанії. Я впевнений, що ви продовжуватимете дарувати людям радість і обʼєднувати їх своїми іграми», – написав Боббі Котик.

Контекст

Про те, що Котік покине пост гендиректора Activision Blizzard до кінця 2023 року оголосили ще в жовтні, коли Microsoft завершила покупку видавця Call of Duty та Diablo за рекордні для ігрової індустрії $69 млрд.

Боббі Котік став гендиректором Activision у 1991 році після покупки частки у компанії. У 2008 році він організував злиття Activision і Vivendi Games, що призвело до створення Activision Blizzard.

Під керівництвом Котіка ринкова капіталізація компанії збільшилася з менш як $10 млн до понад $70 млрд.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *