Франція страхуватиме від воєнних ризиків компанії, які зацікавлені у інвестиціях в Україну та відбудові

Французька державна страхова компанія Bpifrance Assurance Export страхуватиме французькі компанії, які готові інвестували в Україну і брати активну участь у відбудові, повідомляє Міністерство економіки України. Йдеться про двосторонній механізм страхування інвестицій.

Ключові факти

  • За словами першого віцепрем’єра-міністра економіки Юлії Свириденко, французьке експортно-кредитне агентство почало надавати гарантії для компаній, які зацікавлені у відбудові України. 
  • «Ми бачимо пожвавлення зацікавленості з боку французького комерційного сектору у роботі в Україні, тому це рішення – сигнал для французьких компаній про те, що можуть активніше виходити на український ринок», – зазначає Свириденко. 
  • Інвестиційне страхування захищає інвесторів або кредитні установи, які виділяють інвестиційні позики, від ризиків пошкодження майна або невиплат, не передачі, експропріації чи політичного насильства. 
  • Страхування покриває до 95% втрат активів інвестора або дебіторської заборгованості. 
  • Згідно із повідомленням, Франція продовжує перемовини з партнерами щодо підтримки економіки України та мобілізації фінансових інструментів для відновлення.

Контекст

3 січня премʼєр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду повідомив, що збитки, завдані Україні внаслідок війни, перевищують $700 млрд. У лютому Шмигаль повідомив в інтервʼю Forbes, що в України наразі є понад 150 млрд грн, які ринок може освоїти для відновлення житла та критичної інфраструктури. У межах програми швидкого відновлення пріоритетними є відновлення енергомереж, розмінування, відбудова житла й критичної інфраструктури, а також підтримки бізнесу.

У березні Світовий банк збільшив оцінку потреб України на відновлення та реконструкцію до $411 млрд. Ця цифра у 2,6 раза перевищує очікуваний ВВП України у 2022 році.

За даними обласних військових адміністрацій, на початок травня цього року зруйновано або пошкоджено майже 18 500 багатоповерхових житлових будинків і понад 142 000 приватних садиб.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *