FPV-дрон – скільки БПЛА виготовили в Україні за січень-лютий 2024

За січень–лютий 2024 року українські виробники виготовили близько 200 000 FPV- дронів. Про це в коментарі Forbes Ukraine повідомила заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості Ганна Гвоздяр.

29 лютого буває раз на 4 роки.💸 Тому ми даруємо 40% знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Вартість зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом F29 тільки 28-29 лютого. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • «Президент говорив про 1 млн дронів – наші потужності вже дозволяють виготовити стільки, і навіть більше», – запевняє Гвоздяр. 
  • Цього року спроможності виробництв досягнуть рівня 2 млн дронів різних типів, у тому числі FPV, додає вона. 
  • За словами Гвоздяр, наразі у розробці перебувають FPV-дрони типу «крило» та легкі розвідувальні дрони, які можна назвати аналогом Mavic.

Контекст  

Раніше віцепремʼєр Михайло Федоров заявляв, що у 2024-му Україна зможе виготовити 1 млн дронів або навіть більше. Коментуючи заяву президента Володимира Зеленського, який оголосив план на виробництво Україною 1 млн дронів для ЗСУ, Федоров зазначив, що ця цифра є «достатньо реалістичною». 

За словами голови Мінстратегпрому Олександра Камишіна, у грудні 2023 року виробництво FPV-дронів перевищило 50 000. Окрім FPV-дронів, за словами Камишіна, Україна спроможна виробити в 2024-му більш ніж 10 000 ударних дронів середньої дальності та понад 1000 дронів із дальністю за 1000 км. Він наголосив, що всі виробничі потужності готові, й контрактація на 2024 рік розпочинається.

За словами Федорова, у 2023-му держконтракти отримали 58 українських виробників дронів. Загалом на ринку працює понад 200 українських компаній, які займаються БПЛА або сервісами та продуктами у сфері дронів. 

Учасники кластера Brave1 подали вже понад 1000 розробок, які можуть допомогти військовим на полі бою, заявляв Федоров.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *