Foxconn та Nvidia разом будуватимуть «фабрики штучного інтелекту»

Найбільший у світі контрактний виробник електроніки, тайваньська компанія Foxconn побудує центр обробки даних нового типу з використанням чипів і програмного забезпечення Nvidia для низки додатків, включаючи безпілотне водіння автомобілів, повідомили компанії, пише Reuters.

Ключові факти

  • На щорічній виставці технологій Foxconn у Тайбеї голова Foxconn Лю Янг-Вей та генеральний директор Nvidia Дженсен Хуанг заявили, що їхні компанії будуватимуть ці «фабрики штучного інтелекту» разом.
  • «Зʼявився новий тип виробництва – виробництво інтелекту. І центри обробки даних, які його виробляють, є фабриками штучного інтелекту», – сказав Хуанг, додавши, що Foxconn має досвід і масштаби для їхнього створення у всьому світі.
  • Хуанг пояснив, як «фабрики штучного інтелекту» можуть безперервно отримувати та обробляти дані від автономних електромобілів, щоб зробити їх розумнішими і покращити програмне забезпечення.
  • «У майбутньому кожна компанія, кожна галузь матимуть фабрики штучного інтелекту», – сказав він.
  • «Фабрики штучного інтелекту» використовуватимуть чипи Nvidia та програмне забезпечення, у тому числі найновіший суперчип GH200, який їй заборонено продавати у Китаї.

Контекст

У 2023 році акції Nvidia потроїлися, внаслідок чого ринкова вартість компанії перевищила $1 трлн, що викликано ажіотажем щодо центральної ролі чипів компанії в додатках штучного інтелекту.

Foxconn, найбільший постачальник iPhone від Apple, хоче повторити свій рівень успіху у складанні персональних компʼютерів і смартфонів, одночасно розширюючи виробництво електромобілів для інших компаній.

У січні Foxconn і Nvidia оголосили про партнерство з розробки платформ автономних транспортних засобів, у рамках якого Foxconn вироблятиме електронні блоки управління для автомобілів на базі чипа DRIVE Orin від Nvidia для продажу на світовому ринку.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *