Ерік Шмідт будує наукову ШІ-компанію

Ексгендиректор Google Ерік Шмідт будує наукову компанію з вивчення штучного інтелекту, пише Semafor із посиланням на джерела, знайомі із ситуацією. 

У Forbes Ukraine є спільнота в LinkedIn. Там ми пишемо практичні кейси компаній, розповідаємо про інноваційну економіку та публікуємо поради з особистого розвитку і управління командою. Жодних новин. Приєднуйтесь за цим посиланням

Ключові факти

  • Назва нової некомерційної організації Шмідта – невідома. Компанія, створена за принципом OpenAI, має стати центром для топфахівців у сфері науки та штучного інтелекту. 
  • Фінансування надходитиме з особистого капіталу Шмідта. Його статки Forbes оцінює у понад $21 млрд. Проте зовнішні кошти можуть знадобитися через масштаби проєкту. Колишній СЕО Google пропонує конкурентоспроможні зарплати, сказали Semafor люди, обізнані з планами.
  • Шмідт почав наймати для своєї нової організації найкращих учених. Двоє найвидатніших – засновник лабораторії прикладної біотехнології в Інституті Френсіса Кріка Семюель Родрікес та професор Рочестерського університету Ендрю Уайт. Останній – спеціалізується на застосуванні ШІ в хімії.
  • Компанія перебуває на ранній стадії розвитку, тому плани можуть змінитися. Детальнішої інформації про мету та перспективи проєкту Шмідта наразі немає.

Контекст

З 2001-го по 2011 рік Шмідт керував Google. До 2017-го – був головою ради директорів компанії. Разом зі своєю дружиною Венді мільярдер заснував Schmidt Futures. Фонд фінансує потенційно впливові проєкти, що не мають чіткої бізнес-моделі, яка могла би зацікавити венчурних капіталістів.

На початку 2022-го ексгендиректор Google разом зі співзасновником LinkedIn Рідом Гоффманом, співзасновником Microsoft Біллом Ґейтсом та Nvidia профінансували стартап Inflection AI Мустафи Сулеймана на $1,3 млрд.

У вересні 2022-го Ерік Шмідт приїхав до Києва на саміт YES Віктора Пінчука. Шмідт також доклав руку до створення військового акселератора в Україні – D3. У травні 2023-го фонд акселератора становив понад $30 млн, пише AIN. Серед інвесторів – Шмідт. D3 має працювати зі стартапами у напрямках інвестицій на ранніх стадіях та менторства. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *