ДТЕК оновив обладнання на трьох високовольтних підстанціях в Києві, щоб знизити ризики аварій

ДТЕК Київські електромережі завершив модернізацію трьох високовольтних підстанцій столиці, повідомляє пресслужба компанії. Там встановили потужніше обладнання, щоб знизити аварійні ризики та забезпечити роботу електромережі.

Ключові факти

  • Вказані підстанції живлять частину Печерського, Солом’янського, Голосіївського, Шевченківського районів й Лівого берега. 
  • «Завдяки модернізованим підстанціям ми напередодні зими знизили аварійні ризики та підвищили надійність роботи електромережі 110 та 10 кВ, що живить 247 багатоповерхівок, 21 школу, 27 дитячих садків…», – повідомив генеральний директор ДТЕК Київські електромережі Денис Бондар.
  • На трьох високовольтних підстанціях енергетики замінили електрообладнання на сучасне та більш потужне. Йдеться про оновлені силові трансформатори, модернізовані ввідні комірки, замінені масляні вимикачі, встановлення обмежувачів перенапруги, реконструкцію системи релейного захисту тощо.
  • Загальний обсяг інвестицій в оновлення склав майже 200 млн грн.

Контекст

В Україні триває наймасштабніша за всі часи незалежності ремонтна кампанія на об’єктах енергетики, заявили раніше в Міненерго. Енергосистема повною мірою буде готова до проходження опалювального сезону без відключень електроенергії та, відповідно, обмежень споживачів. Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, наразі достатньо для забезпечення потреб споживачів, наголошували в міністерстві. 

За словами премʼєр-міністра Дениса Шмигаля, Україна входить у цю зиму відновленою і готовою до атак та терору, який був минулої зими. Про це він заявив на форумі «Енергія бізнесу» від Forbes. Він назвав шість чинників, які забезпечують стабільність енергосистеми: Україна отримала кращу систему ППО, проведено ремонтну кампанію, захист енергооб’єктів, здійснюється робота з міжнародними партнерами та достатня кількість енергоресурсів, у Росії стало менше ракет.

НБУ очікує, що дефіцит електроенергії протягом четвертого кварталу 2023 року не перевищуватиме 5%. Аналогічний показник у першому кварталі після ударів Росії по енергетичній інфраструктурі складав, за оцінкою НБУ, 15%. Про це під час публічного інтерв’ю на форумі «Енергія бізнесу» від Forbes повідомив заступник голови Нацбанку Олексій Шабан.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *