Добове виробництво сталі в Україні у вересні скоротилося на 9% – «Укрметалургпром»

Добове виробництво сталі в Україні у вересні скоротилося на 9% (або 2000 т), до 20 300 т. Це найнижчий показник за останні шість місяців. Зростання виробництва у річному вимірі сповільнилося до 9,3%, хоча у попередні місяці коливалося в діапазоні 15–69%. Про це свідчать дані «Укрметалургпрому», опубліковані 8 жовтня. 

Металургія – один із найважливіших секторів економіки України, що забезпечує значну частину експорту, створює робочі місця та фінансує бюджети різних рівнів.

⚡️Ексклюзивно: спікер на форумі «Енергія бізнесу» – Деніел Єрґін, віце-голова S&P Global, письменник та лауреат Пулітцерівської премії. Він автор бестселерів про енергетику та світову економіку, зокрема «The Prize» і «The New Map». Вже 9 жовтня зустрінемося. 

Долучайтеся до форуму!

Деталі

  • За підсумками вересня українські металурги скоротили виробництво металопрокату на 14,5% порівняно із серпнем, до 503 900 т. 
  • Виробництво сталі за місяць скоротилося на 11,7%, до 610 000 т. 
  • Виробництво чавуну у вересні скоротилося на 3%, до 624 100 т порівняно з показником серпня.
  • У річному вимірі виробництво прокату знизилося на 3%, сталі – зросло на 9,3%, чавуну – на 28,3%.
  • У січні–вересні вироблено чавуну 5,4 млн т, що на 22% більше аналогічного періоду 2023 року, сталі – 5,9 млн т (+28%), прокату – 4,8 млн т (+23%).

Контекст

Місячні темпи виробництва у металургії падають через погіршення ситуації в енергетиці, брак кадрів, логістичні проблеми та погіршення умов на глобальному ринку.

24 вересня одне із найбільших металургійних підприємств в Україні – «АрселорМіттал Кривий Ріг» – заявило, що знизить виробництво та уповільнить прогнозоване зростання через низку викликів, з якими зіткнулося у другій половині 2024 року. Одним із факторів стало значне зростання цін на електроенергію в Україні.

Серед основних зовнішніх чинників скорочення виробництва – зменшення споживання залізної руди Китаєм, що спровокувало падіння світових цін на неї та обмежило обсяги наших продажів, оскільки ціни опустилися нижче собівартості її доставки на ринок.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *