До 25 000 грн для студента. У «Дії» з’явилися державні гранти на навчання

У застосунку «Дія» запрацював новий сервіс – державні гранти на навчання. Гранти доступні студентам-контрактникам, які навчаються за денною або дуальною формою на бакалавра чи магістра медичного, ветеринарного, фармацевтичного спрямування, повідомляє Мінцифри.

Студенти, які вступили на контрактну форму навчання, уперше отримають фінансову підтримку від держави. 

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • Очікується, що гранти частково або повністю покриють вартість навчання. Розмір фінансової підтримки залежить від бала на НМТ з будь-яких двох предметів: понад 150 балів – грант 15 000 грн, понад 170 балів – грант 25 000 грн.
  • Сума гранту може збільшуватися залежно від коефіцієнта спеціальності. 
  • Для того, щоб отримати грант слід оновіти «Дію», у переліку документів знайти «Сертифікат на навчання» і натиснути «Отримати грант». Далі потрібно активувати грант «Дія.Підписом» від сьогодні до 5 листопада. 
  • Згодом «Дія» сповістить, коли університет отримає гроші.

Контекст

Цьогоріч абітурієнти, які склали шкільні іспити з двох предметів більш як на 150 балів, можуть претендувати на державні гранти на покриття частини вартості освіти. 18 липня Кабмін ухвалив постанову, яка дала зелене світло експериментальній програмі.

Державний грант від 15 000 до 25 000 грн і більше частково покриватиме вартість бакалаврату, а для медиків, ветеринарів та фармацевтів – і магістратуру. Оформити його можна через «Дію». Вступ на бюджетну форму поки що залишається без змін. Але у перспективі уряд хоче значно скоротити кількість бюджетних місць, які на 100% оплачуються державою. Експеримент діятиме два роки. За розрахунками Forbes, він може щорічно коштувати держбюджету приблизно 2 млрд грн. Чому уряд запроваджує гранти – у матеріалі Forbes Ukraine.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *