Цієї зими 10% споживачів у Київському регіоні не вимикатимуть світло за графіками – керівник ДТЕК Київські регіональні електромережі

Працівники ДТЕК Київські регіональні електромережі удвічі зменшили кількість споживачів, які приєднані до енергомереж критичної інфраструктури і яких не вимикали від енергопостачання торік. Цієї зими їх буде 10,5% від усіх споживачів регіону. Про це Forbes повідомив Віталій Шайда, гендиректор ДТЕК Київські регіональні електромережі.

Ключові факти

  • У Київському регіоні удвічі зменшили кількість споживачів, яких не вимикали під час аварійних відключень, зазначив Шайда.
  • Минулої зими під’єднаних до мереж критичної інфраструктури споживачів було близько 246 000, або 23%, цієї зими буде близько 114 000, або 10,5%.
  • Досягнути більшого показника поки неможливо, каже Шайда. «Треба повністю змінювати схему подачі електроенергії, це довго і дорого», – додає він.
  • «За правилами ми досі під’єднуємо споживачів до найближчої точки, інколи це обʼєкти критичної інфраструктури, – пояснив він. – Такі будинки треба відключати вручну».

Контекст

Восени 2022 року через масовані обстріли енергоінфраструктури споживачам вимикали світло за графіками. Окремих клієнтів не вимикали, адже вони під’єднані до критичної інфраструктури.

Перебої з енергопостачанням були основним викликом для бізнесу, свідчить січневе опитування Європейської Бізнес Асоціації. 

Через масовані обстріли енергооб’єктів у вересні Україна втратила 0,5% продуктивного часу, у жовтні – 2,3%. У листопаді – понад 12% продуктивного часу.

Аналітики НБУ у січні оцінили шкоду від дефіциту електроенергії у 1,9 в.п. економічного зростання, близько $2 млрд додаткового дефіциту зовнішньої торгівлі та кількох додаткових процентних пунктів до інфляції.

Проходження опалювального сезону на 95% залежить від обстрілів, вважає голова «Укренерго» Володимир Кудрицький.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *