ByteDance йде з ринку відеоігор. Планує реструктуризацію Nuverse та скорочення сотен робочих місць

Компанія ByteDance Ltd., яка володіє платформою TikTok, планує скоротити сотні робочих місць в ігровій індустрії та згорнути свій бренд Nuverse, залишивши цей сектор, пише Bloomberg. Це принесе перемогу її конкуренту Tencent Holdings Ltd.

Ключові факти

  • Стартап, відомий своїми платформами коротких відео TikTok та Douyin, поступово згорнув свої ігрові амбіції.
  • У компанії повідомили, що регулярно аналізують свій бізнес та вносять корективи. «Після нещодавнього огляду ми ухвалили важке рішення щодо реструктуризації нашого ігрового бізнесу», – повідомив представник ByteDance. 
  • За словами джерел, компанія звільнить кілька сотень людей, згорне проєкти, що розробляються, вивчатиме потенційні продажі існуючих ігор.
  • Закриття підрозділу знаменує собою вихід ByteDance з ігрової індустрії, в якій домінували Tencent і її менший конкурент NetEase Inc. 

Контекст

ByteDance, заснована понад десять років тому Чжан Іміном і Ляном Рубо, перетворилася на інтернет-лідера зі статком понад $200 млрд завдяки популярності TikTok та Douyin. В останні роки вона купила студії та ексклюзивні права на поширення ігор, сподіваючись увійти до ігрового бізнесу.

Проте минулого року ByteDance почала закривати власні студії та скорочувати робочі місця в галузі розробки, переключивши свою увагу на основний бізнес, такий як короткі відео та електронна комерція. Цього місяця компанія також скоротила майже чверть свого персоналу у підрозділі віртуальної реальності Pico.

Одним з найбільших хітів ByteDance є Crystal of Atlan, мобільна рольова гра в жанрі екшн, дебют якої відбувся цього літа. 

Незважаючи на всі зусилля, Tencent залишається безперечним лідером галузі. Компанія отримує вигоду з величезного трафіку користувача, що проходить через її універсальний сервіс обміну повідомленнями WeChat. Також завдяки придбанням вона накопичила велику бібліотеку контенту як в Китаї, так і за кордоном.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *