Блокування кордону. На вʼїзд в Україну збоку Польщі очікують 1700 вантажівок

На ранок 9 листопада на українсько-польському кордоні в напрямку трьох пунктів пропуску «Ягодин – Дорогуськ», «Краківець – Корчова», «Рава-Руська – Гебенне» на перетин із Польщі в Україну очікують 1700 вантажних транспортних засобів. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, пише «Інтерфакс-Україна».

Ключові факти

  • Із 1700 транспортних засобів половина очікує на напрямку пункту пропуску «Ягодин», сказав Демченко.
  • За його словами, рух ускладнено винятково для вантажних транспортних засобів на трьох напрямках, для легкових автомобілів і автобусів рух учасники акції не блокують.
  • У напрямку ПП «Ягодин» пропускаються тільки вантажівки й автобуси.
  • Доповнено. Як зазначили в Податковій адміністрації Польщі, через блокування польськими перевізниками руху на окремих пунктах пропуску через польсько-український кордон час очікування на в’їзд в Україну для вантажівок сягає майже 6 діб (140 годин).
  • Зокрема, приблизний час очікування на перетин кордону у напрямку України у пункті пропуску «Гребенне-Рава Руська» становить 140 годин, у ПП «Медика-Шегині» – 67 годин, у ПП «Дорогуськ-Ягодин» – 39 годин, пише «Укрінформ».

Контекст

На ранок 8 листопада вʼїзду в Україну очікували близько 1000 вантажівок.

З 13:00 6 листопада польські перевізники перекрили три найбільші пункти пропуску між країнами: «Корчова – Краківець», «Гребенне – Рава-Руська», «Дорогуськ – Ягодин», ідеться в повідомленні Митної служби України. Доступними для проїзду вантажівок залишися три пункти: «Шегині – Медика», «Устилуг – Зосин» та «Нижанковичі – Мальховіце». Останні два – тільки для порожніх вантажівок.

Організатори протесту планують пропускати лише безпекові та гуманітарні вантажі, решту – по одному вантажному автомобілю на годину. Якщо Україна не виконає умови польських перевізників, то кордон буде перекритим щонайменше до початку грудня. 

Посол України в Польщі Василь Зварич назвав такі дії «болючим ударом у спину України», яка страждає від російської агресії, та закликав перевізників припинити блокування руху вантажного транспорту.

Що означає перекриття трьох найбільших пунктів пропуску з Польщею для української економіки та чи можливо знайти компроміси з польськими мітингарями, читайте в редакційному матеріалі Forbes.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *