Блокада кордону. З польського боку в чергах стоять близько 4000 вантажівок

Польські протестувальники продовжують блокувати кордон з Україною, в чергах очікують близько 4000 вантажівок. Ще по кілька сотень фур стоять на кордонах зі Словаччиною, Румунією та Угорщиною. Про це «Укрінформу» повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Даруємо 40% знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Оформлюйте зараз і заощаджуйте 720 грн за промокодом BESTPRICE. Підписуйтесь за цим посиланням.

Ключові факти

  • Наразі продовжується блокування напрямків ПП «Рава-Руська – Хребенне», «Краківець – Корчова», «Ягодин – Дорогуськ». 
  • На ранок 28 грудня 2630 вантажівок перебувають у чергах на цих трьох напрямках у бік України. Найбільше з них – 1200 – навпроти Ягодина, повідомив Демченко з посиланням на дані польських прикордонників.
  • Він нагадав, що 24 грудня зранку був розблокований рух на напрямку пункту пропуску «Шегині – Медика», але в чергах ще залишається 1000 вантажівок.
  • Демченко зауважив, що через дії на території Польщі водії та перевізники шукають альтернативні маршрути, що призводить до збільшення руху вантажівок на інших напрямках, і як результат – до збільшення черг. 
  • На кордоні зі Словаччиною в бік України на напрямку пункту пропуску «Ужгород» зранку очікували проїзду 500 вантажівок.
  • З Угорщиною станом на ранок в бік України на напрямку пункту пропуску «Тиса» очікували проїзду 650 вантажівок.
  • З Румунією в бік України на напрямку пункту пропуску «Порубне» очікували проїзду 900 вантажівок.

Контекст

З 6 листопада перевізники Польщі розпочали страйк на кордоні з Україною, заблокувавши три пункти пропуску для проїзду вантажного транспорту: «Корчова – Краковець», «Хребенне – Рава-Руська» та «Дорогуськ – Ягодин».

4 грудня у напрямку з України до Польщі на ПП «Угринів – Долгобичув» почався пропуск порожніх великовагових транспортних засобів загальною дозволеною масою понад 7,5 т.

24 грудня повідомлялося, що польські протестувальники посилили блокування на трьох переходах українсько-польського кордону. Страйкарі пропускали лише по одній вантажівці кожні три години.

27 грудня польський премʼєр Дональд Туск заявив, що Польща близька до того, щоб припинити блокаду українського кордону. Він заявив, що обговорить питання блокування кордону далекобійниками з президентом України Володимиром Зеленським під час свого візиту до Києва.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *