Біткоїн вперше перевищив $71 000

Курс криптовалюти біткоїн у понеділок, 11 березня, оновив історичний максимум, перевищивши рівень $71 000, свідчать дані торгів.

📝 В день народження Тараса Шевченка даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SHEVCHENKO тільки 9-11 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У ході торгів 11 березня курс найпопулярнішої криптовалюти досягав рекордної позначки у $71,647. З початку року біткоїн подорожчав майже на 70%.
  • За останній рік курс злетів у 3,5 раза, на 246%.

Контекст

Зростання курсу криптовалюти викликане появою перших ETF, що інвестують у біткойни безпосередньо, і очікуваннями так званого «халвінгу», який трапиться у квітні й призведе до зменшення пропозиції біткоїна.

Біткоїн почав поступово зростати з осені 2023 року, а тогорічний пік прийшовся на грудень, коли ціна не падала нижче $40 000. Вже 8 березня 2024-го найпопулярніша криптовалюта досягла історичного максимуму – $70 000. 

Останній раз до цієї позначки біткоїн наближався у листопаді 2021 року, тоді до $69 000 йому не вистачило одного цента. 

Втім на крипторинку вже готуються до нового рекорду, який може перевищити чинний більш ніж удвічі. Разом з біткоїном суттєво зрости в ціні може й друга за популярністю криптовалюта – ефіріум.  

Forbes запитав, чого чекати від ажіотажу навколо біткоїна та чи варто в нього інвестувати, у чотирьох українських криптопідприємців – СЕО CoinsPaid Максима Крупишева, гендиректора Peanut.trade Олександра Момота, засновника компанії Geo Pay і радника міністра цифрової трансформації Максима Дем’янюка, співзасновника та CEO Trustee Вадима Грушу. Більше про це читайте тут.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *