Біткоїн досяг $57 000 вперше з кінця 2021 року

Біткоїн знову піднявся до рівня $57 000 вперше з кінця 2021 року, чому сприяв попит інвесторів через біржові фонди, а також подальші покупки криптовалюти компанією MicroStrategy Inc, пише Bloomberg.

📲 45 секунд – на один пост, 20 хвилин на день, щоб дізнатися головні економічні та бізнесові новини. Підписуйтеся на Telegram-канал Forbes Ukraine, щоб економити час.

Ключові факти

  • Ціна біткоїна зросла на 32% з початку року, продовживши тривале ралі, яке також підігріло спекулятивний апетит до дрібніших токенів, таких як Ether та Dogecoin.
  • Біткоїн додав 4,4% і досяг $57 039, після чого трохи знизився і торгувався на рівні $56 085 вранці вівторка.
  • За даними Reuters, біткоїн виріс більш ніж на 10% за дві сесії, чому сприяло розкриття інформації в понеділок від криптоінвестора і компанії-розробника програмного забезпечення MicroStrategy, що недавно він придбав близько 3000 біткоїнів за $155 млн. Зараз компанія володіє біткойнами на суму близько $10 млрд.
  • «Ми не очікуємо серйозного відкату біткоїна, враховуючи його прорив і позитивну динаміку в середньостроковій перспективі», – написала Кеті Стоктон, засновник Fairlead Strategies.
  • За даними CoinGecko, сукупна вартість цифрових активів зараз становить приблизно $2,2 трлн у порівнянні з мінімумом $820 млрд у 2022 році, коли FTX та інші криптоплатформи обвалилися.

Контекст

Акції компаній, повʼязаних із криптовалютою, зросли у США. Акції MicroStrategy виросли на 16%, торгова платформа Coinbase Global Inc. зросла на 17%, а майнер Marathon Digital Holdings Inc. підскочив на 22%.

Позитивні настрої поширилися на азіатські акції, повʼязані з цифровими активами, включаючи зростання у вівторок таких компаній, як японська Monex Group та Woori Technology Investment Co. у Південній Кореї.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *