АРМА продасть земельні ділянки на Закарпатті на понад 1 млрд грн

Нацагентство з розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, вперше реалізує 494 земельні ділянки, а також верхню й нижню станції гірськолижного витягу у Закарпатській області, повідомила очільниця АРМА Олена Дума. Землю було оцінено на загальну вартість 1,1 млрд грн.

Новий номер Forbes Ukraine: 202 найбільші приватні компанії та 303 ефективних СЕО. Оформлюйте передзамовлення та будьте першими, хто отримає два журнали за ціною одного! 

Ключові факти

  • Загальна площа землі, яка виставляється АРМА на продаж становить 460 га.
  • Земельні ділянки розташовані в Закарпатській області на території Воловецької ОТГ Мукачівського району, Корецьківської ОТГ та Пилипецької ОТГ Хустського району, с. Гукливий та смт Воловець. 
  • Працівники АРМА раніше оглянули цей актив. Організатор торгів провів його незалежну оцінку, за результатами якої землю було оцінено на загальну вартість 1,07 млрд грн.
  • Актив буде розбито на лоти та опубліковано організатором торгів ТОВ «Полонекс» на електронному майданчику Прозорро.Продажі. 
  • Взяти участь у конкурсі та позмагатися за можливість стати власником інвестиційно привабливої землі в Закарпатській області можуть усі охочі.
  • Після реалізації кошти підуть на спеціальний рахунок ЗСУ. 

Контекст

У перші місяці війни готельний бізнес фактично завмер. Потік гостей зупинився, усі заплановані івенти й туристичні / бізнес-поїздки довелося скасувати. У 2023 році українці обирали лікувальні курорти та готельний відпочинок – це 48,5% від проданих турів, розповідав Forbes минулого року директор із розвитку бізнесу туроператора Join UP! Сергій Кириченко, головним запитом клієнтів було «відновлення ментального здоров`я».

Серед найпопулярніших туристичних локацій України – гірськолижні комплекси, експедиції на Говерлу, курорти Чорного моря, фортеці, замки та палаци України, два природні парки (рожеві озера, водоспади, каньйони) тощо. Структура туризму значно варіюється залежно від регіону й окремих років, однак в середньому формується на 46,3% з іноземних та на 53,7% з внутрішніх гостей.

Буковель залишається найпопулярнішим курортом Карпат. У Буковелі будують найбільший апарт-готель в Україні – Glacier. Хто замовник і чому війна не зупинила інвестиції в курорт – читайте тут.

За перші шість місяців 2024 року суб’єкти туристичної галузі сплатили 1,2 млрд грн податків до держбюджету. Ця сума на 39% більша порівняно з показниками аналогічного періоду минулого року.

У 2024–2026 роках заплановано відкриття 45 готельно-апартаментних комплексів і 108 котеджних містечок готельного типу; драйвер для зростання готельної індустрії – внутрішній туризм, йдеться в дослідженні компанії Ribas Hotels Group. У середині 2024 року середня завантаженість номерного фонду стабілізувалася в діапазоні 34–38%, а в окремих популярних регіонах перевищує 60–70% – Львівська, Івано-Франківська, Закарпатська області, що зіставно з показниками провідних центрів туризму світу.

У жовтні 2024 року стало відомо, що ОККО Group Віталія Антонова побудує новий всесезонний гірський курорт GORO Mountain Resort біля підніжжя гірського масиву Високий Верх, поблизу сіл Волосянка та Верхня Рожанка, що входять до Славської ОТГ, Львівської області.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *