Американський мільярдер Френк Маккорт готує заявку на придбання TikTok

Американський бізнесмен Френк Маккорт планує створити консорціум для участі в торгах на активи платформи TikTok у США, пише Bloomberg. Федеральний закон вимагає від ByteDance продати TikTok або зіткнутися із забороною.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Маккорт заявив у середу, що його ініціатива Project Liberty працює над створенням консорціуму для придбання активів TikTok у США з інвестиційним банком Guggenheim Securities, юридичною фірмою Kirkland & Ellis, а також низкою науковців та технологів. Заявку також підтримав Тім Бернерс-Лі, британський спеціаліст з інформатики, творець HTTP та HTML.
  • У разі успіху Маккорт заявив, що планує змінити TikTok, аби дозволити окремим користувачам краще контролювати свої дані. 
  • Маккорт, колишній власник команди Los Angeles Dodgers і виконавчий голова інвестиційної компанії McCourt Global, навряд чи стане претендентом на придбання програми, що належить ByteDance Ltd. Аналітики Bloomberg оцінили активи TikTok у США у $35–40 млрд.
  • Раніше колишній міністр фінансів США Стів Мнучін сказав, що він «дуже зацікавлений» у додатку, а Ерік Шмідт, колишній генеральний директор Google, зауважив, що він також розглядав пропозицію в минулому.
  • ByteDance, яка оскаржує закон США в суді, заявила, що не має наміру продавати актив.

Контекст

Американські законодавці стурбовані тим, що Китай може отримати доступ до даних про американців або шпигувати за ними за допомогою програми. TikTok заперечує, що надавав або коли-небудь передаватиме дані користувачів зі США, а озвучені побоювання називає «спекулятивними» .

Підписаний президентом Джо Байденом закон забороняє магазинам додатків пропонувати TikTok і надавати послуги інтернет-хостингу від підтримки TikTok, якщо ByteDance не продасть TikTok до 19 січня. Білий дім заявив, що хоче зміни китайського власника з міркувань національної безпеки, а не заборони TikTok. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *