Adidas зафіксувала збитки вперше за понад 30 років

Компанія Adidas за результатами 2023 року зафіксувала збитки у сумі €58 млн. Це відбулося вперше з 1992 року, пише Reuters з посиланням на фінансовий звіт компанії.

Ключові факти

  • Компанія все ще оговтується від припинення співпраці з репером Каньє Вестом у жовтні 2022 році, зазначило агентство.
  • Також негативно впливають на компанії, що займаються виробництвом спортивного одягу та взуття, низький попит і надмірна кількість магазинів у США.
  • Adidas заявив, що продажі в Північній Америці впали на 21% у четвертому кварталі та на 16% за рік. Компанія очікує, що цьогоріч продажі у Північній Америці впадуть приблизно на 5%.
  • Крім того, Adidas повідомив про затримки постачань на два-три тижні через кризу в Червоному морі.

Контекст

Adidas припинив продаж кросівок Yeezy у жовтні 2022 року після розірвання угоди з модельєром і репером Вестом, відомим тепер як Ye, після того, як він зробив антисемітські висловлювання. 

У травні 2023 року компанія оголосила, що продає частину свого запасу Yeezy, оскільки його ліквідація змусить компанію списати ще €500 млн. Adidas тоді заявив, що пожертвує значну частину виручки благодійним організаціям, які борються з расизмом та антисемітизмом.

Каньє Весту антисемітські випади в соцмережах, на концертах та в пресі обійшлися у $1,5 млрд після розірвання угод із відомими брендами.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *