Дезінформація в TikTok – з якою швидкістю видаляють

Соціальна мережа TikTok видаляє 92% відео з російською пропагандою на платформі у перші 24 години. Про це в інтерв’ю Forbes розповів директор зі зв’язків з державними органами TikTok у Центральній та Північній Європі Якуб Олек.

⚡️Ексклюзивно: спікер на форумі «Енергія бізнесу» – Деніел Єрґін, віце-голова S&P Global, письменник та лауреат Пулітцерівської премії. Він автор бестселерів про енергетику та світову економіку, зокрема «The Prize» і «The New Map». Вже 9 жовтня зустрінемося. 

Долучайтеся до форуму!

Ключові факти 

  • За словами Олека, видалення дезінформації, в тому числі російської, за останній рік зросло з 73,7% до 96,8%. «Значний відсоток цих відео ми видаляємо протягом перших 24 годин», – додає він. 
  • Видалення контенту в TikTok, який містить дезінформацію або пропагує насильство та ненависть зросло з 75% до 84,4%. Проактивне видалення в рамках цих політик зросло з 81,7% до 93,7%, додає Олек. 
  • У 2022-му компанія почала звітувати про таємні операції впливу на платформі. «Цього року ми дослідили загалом шість великих операцій, пов’язаних з Україною та/або Росією», – додає топменеджер TikTok. Три з них компанія розкрила в останньому звіті, опублікованому в серпні

Контекст 

У березні 2024-го Центр протидії дезінформації та Кібердепартамент СБУ внесли понад 80 акаунтів до списку TikTok-каналів, що поширюють ворожу дезінформацію. Серед них – офіційні акаунти російської пропагандистської агенції «Спутнік» та телеканалу «Спас», який повністю належить РПЦ.  

Кількість користувачів TikTok в Україні складає 9,4 млн серед аудиторії міського населення у віці 18-55 років, каже директор з розвитку бізнесу Kantar Ukraine Кирило Єжов. «TikTok не користується довірою споживачів – мережа має найнижчі показники довіри, так само як й Х», – додає він.

Дезінформація в TikTok складніша для модерації, ніж в інших соцмережах, бо це аудіовізуальний контент, казав в коментарі Forbes голова комітету ВР із питань свободи слова Ярослав Юрчишин. «Але адміністрація TikTok реагує на більшість наших запитів, Viber реагує достатньо оперативно, Telegram не реагує ніяк», – додає він. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *