Фонд держмайна визначив стартову ціну приватизації «Мотордеталь-Конотоп». Завод раніше належав російському сенатору Калашникову

Фонд держмайна ухвалив рішення про приватизацію «Мотордеталь-Конотоп» шляхом продажу на онлайн-аукціоні, який відбудеться в електронній торговій системі «Prozorro.Продажі», повідомляє пресслужба ФДМУ. Аукціонна комісія встановила стартову ціну на рівні 278,5 млн грн.

Підприємство є одним із найбільших виробників поршневих кілець на території України і постачає свою продукцію як на внутрішній ринок, так і на експорт.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Фонд держмайна завершив підготовку об’єкта приватизації до аукціону – далі аукціонна комісія направить до уряду пропозицію стартової ціни та пропозиції приватизаційних умов на затвердження.
  • Комісія опрацювала та визначила умови продажу, які передбачають: збереження виду діяльності; погашення боргів з виплати заробітної плати працівникам та перед бюджетом; недопущення звільнення працівників протягом 6 місяців, тощо.
  • Всі кошти з реалізації націоналізованих (санкційних) активів направляються у фонд ліквідації наслідків збройної агресії, тобто йдуть на відновлення енергетичної інфраструктури та на відновлення житла наших громадян.

Контекст

ТОВ «Мотордеталь-Конотоп» – українське підприємство на Сумщині, яке спеціалізується на виробництві поршневих кілець для двигунів внутрішнього згоряння. Дохід підприємства за 2022 рік перевищив 334 млн грн, чистий збиток за звітний період становить понад 20 млн грн. Активи компанії на кінець 2022-го оцінювалися у 299 млн грн, зобовʼязання – 212 млн грн.

Підприємство було передане в управління ФДМУ рішенням Вищого антикорупційного суду у 2023 році. До того ТОВ «Мотордеталь-Конотоп» належав підсанкційному сенатору Ради Федерації РФ Сергію Калашнику.

За даними СБУ, до повномасштабного вторгнення РФ продукцію українського заводу російський сенатор Калашников постачав для потреб російського військово-промислового комплексу. Зокрема, унікальні комплектуючі конотопського заводу були необхідні росіянам для виробництва власних військових кораблів.

Крім того, як сенатор ради федерації РФ від Костромської області Калашников голосував за ратифікацію «договорів» про визнання так званих Л/ДНР. А після початку повномасштабного вторгнення РФ він підтримав «приєднання» тимчасово окупованих регіонів України до складу Росії.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *