«Наступний крок – реформа ТЦК». Показники мобілізації за рік збільшились утричі – Умєров

Міністерство оборони України збільшило показники мобілізації втричі за останні 12 місяців. Про це повідомив очільник відомства Рустем Умєров у колонці для Forbes Ukraine. Наразі міністерство працює над реформою Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Після набуття чинності законом про мобілізацію, 18 травня, мобілізація в Україні збільшилася, заявляв президент Володимир Зеленський.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • «Ми втричі збільшили показники мобілізації. І вп’ятеро розширили можливості для тренування українських військових», – повідомив Умєров. 
  • За словами міністра оборони, наступний крок – реформа ТЦК, над цим відомство вже працює.
  • Міноборони цифровізує армію, зокрема запустивши додатки для військових «Армія+», «Резерв+». «У майбутньому чекаємо на запуск «Ветеран+», – анонсував Умєров.
  • У «Резерв+» майже 3,5 млн українців отримали електронний військово-обліковий документ.
  • Електронними послугами «Армії+» вже користуються 230 000 військових, від подання рапортів усіх видів до цифровізації даних щодо здоров’я. Близько 20% з них офіцери, 15% – сержантський склад. Ця цифра зростає щодня, додав міністр.
  • У 2024 році Міноборони скасувало 16 журналів і паперових книг обліку. Попереду очікується перехід на 100-відсотковий диджитал-документообіг.

Контекст

На пресконференції 19 грудня минулого року президент Володимир Зеленський повідомив, що з боку військових надійшла пропозиція додатково мобілізувати 450 000–500 000 людей. Після цієї заяви попередній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що військове командування не подавало запиту на конкретну цифру мобілізованих.

З 18 травня набув чинності оновлений закон про мобілізацію. Тому всі військовозобовʼязані чоловіки та жінки віком 18–60 років протягом 60 днів, до 16 липня включно, повинні оновити власні облікові дані.

Новий закон про мобілізацію спрямований на оновлення законодавчої бази напередодні хвилі мобілізації, під час якої можуть бути залучені до служби у війську до 500 000 осіб. Зусилля переважно спрямовані на заміну 330 000 виснажених військовослужбовців, які наразі перебувають на полі бою, зазначили раніше в Міноборони.

У березні 2024-го головнокомандувач Збройних сил Олександр Сирський заявив, що після перегляду внутрішніх ресурсів та уточнення бойового складу ЗСУ запит на кількість мобілізованих було значно зменшено.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *