Що передбачає план перемоги Зеленського

Президент України Володимир Зеленський 22 вересня розпочав робочий візит у США, під час якого представить американському лідеру Джо Байдену «План перемоги». Зокрема, він передбачає гарантії безпеки та продовження операції ЗСУ у Курській області, пише The Times.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Деталі

  • У план входять гарантії безпеки для України від країн Заходу, «аналогічні пакту про взаємну оборону під час вступу в НАТО», міжнародна фінансова допомога для відновлення економіки, отримання сучасних озброєнь від Заходу та продовження операції в Курській області, зазначило видання.
  • Перед прибуттям до США Зеленський наголосив, що його «планом на перемогу» потрібна швидка підтримка Вашингтона та інших західних союзників, щоб Україна з позиції сили могла почати переговори з РФ до кінця цього року.

Контекст

До цього Зеленський говорив, що «план перемоги» Києва складається з пʼяти пунктів. «Чотири – це те, що нам необхідно, і один – це після війни», – пояснив він в інтервʼю NBC News. Реалізувати цей план можна тільки за допомогою західних союзників, наголосив він.

Крім Байдена Зеленський збирається представити свій план кандидатам на пост президента США Камалі Гарріс і Дональду Трампу.

План перемоги залежить від рішень президента США та має бути реалізований протягом жовтня–грудня, заявив Зеленський на пресбрифінгу з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн в Києві 20 вересня.

Напередодні Зеленський зазначив, що Україна опиниться у «дуже довгій війні — у неможливій, виснажливій ситуації, яка вбила б величезну кількість людей», якщо Байден відмовиться від плану перемоги.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *