Олег Гуляк очолив «Укроборонпром»

Наглядова рада АТ «Українська оборонна промисловість» (УОП) призначила на посаду генерального директора Олега Гуляка. Пошуком та оцінкою кандидатів займалося українське представництво компанії Odgers Berndtson, йдеться у пресрелізі підприємства 21 жовтня.

🎬 Премʼєра YouTube-проєкту Forbes Next про майбутніх зірок українського бізнесу. Перший випуск про бренд Mermade, який заробляє 155 млн грн на косметиці в маленьких баночках.👉 Дивіться за цим лінком

Деталі

  • На посаду керівника УОП претендувало понад 20 осіб, з яких до шорт-листа потрапили три кандидати. З ними наглядова рада провела фінальну співбесіду та визначилася з кандидатурою. 
  • До співбесід із претендентами з шорт-листа були залучені представники посольств США, Великої Британії та Німеччини.
  • Гуляк має досвід роботи в Міноборони, очолював напрям логістики ЗСУ. 
  • «Це професіонал, який чудово розуміється на тому, що саме потрібно для Сил оборони України», – зазначив голова наглядової ради «Укроборонпрому» Давід Ломджарія.

Контекст

До цього УОП очолював 32-річний Герман Сметанін. 

5 вересня Верховна Рада призначила Сметаніна на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості України замість Олександра Камишіна. Тимчасовим виконувачем обовʼязків керівника УОП був призначений Олег Гуляк.

АТ «Українська оборонна промисловість» з червня 2023-го є правонаступником державного концерну «Укроборонпром».

УОП цьогоріч посіло 49-те місце в TOP 100 Defense Companies 2024, до якого входять провідні світові виробники озброєнь. «Укроборонпром» став лідером за зростанням виторгу. Торік виторг АТ перевищив $2,2 млрд, що на 72% більше, ніж у 2022-му.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *