Зеленський закликав світ посилити санкції проти тіньового танкерного флоту Росії

Президент Володимир Зеленський закликав світ посилити санкції проти російського тіньового танкерного флоту.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський заявив у зверненні, оприлюдненому на сайті Президента.

«Є також цього тижня нові вагомі рішення в санкційних проявах проти Росії та її спільників – санкції Британії проти російського тіньового танкерного флоту. І треба значно більше тиску світу проти Росії в цьому напрямі. Тіньовий флот танкерів допомагає Путіну фінансувати війну і терор та, окрім цього, створює глобальну загрозу безпеці всіх країн, чиє узбережжя та море можуть бути забруднені через експлуатацію таких танкерів. Я дякую кожному у світі, хто це розуміє та намагається убезпечити людей та країни», – зазначив Зеленський.

Відео: ОП

Також він подякував за зимовий пакет допомоги країнам Нордично-Балтійської вісімки: Швеції, Норвегії, Ісландії, Фінляндії, Литві, Латвії, Естонії та Данії.

«Хочу відзначити Норвегію: маємо цього тижня новий пакет підтримки – 260 мільйонів доларів. Пакет, що спрямований на підтримку нашої енергетики. Відновлення зруйнованих обʼєктів і розбудова сучасної інфраструктури – це те, що потрібно саме зараз, перед зимою», – зазначив Президент.

Читайте також: РФ транспортує скраплений газ із підсанкційного заводу через підставні компанії – Bloomberg

Також, за його словами, цей тиждень дав Україні нову двосторонню угоду щодо безпеки: її підписали з Грецією.

«Загалом наша архітектура безпекових угод розвивається, стає більшою. Але це завжди дуже конкретні угоди. І важливо реалізувати кожен пункт. Ми працюємо над цим», – підсумував Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що до кінця року Україна отримає близько 4-5 мільярдів доларів на власне виробництво дронів. Уже є домовленості.

Фото: ОП

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *