Співпраця між бізнесами. Японія готується підписати угоду про захист інвестицій та відкрити офіс JETRO в Україні

Японія готова інвестувати в Україну і має намір підписати угоду про захист інвестицій, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль за підсумками зустрічі із послом Японії Кунінорі Мацудою. Також очікується відкриття офісу JETRO (Японської організації зовнішньої торгівлі) в Україні. 

Ці кроки мають сприяти активній співпраці між українським та японським бізнесами.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • «Японія готова інвестувати в нашу державу. Готуємося до підписання угоди про захист інвестицій. Та очікуємо на відкриття офісу JETRO в Україні», – сказав Шмигаль.
  • Прем’єр-міністр зазначив, що Японія надає Україні значну підтримку, особливо в гуманітарній сфері. 
  • Зокрема, до кінця року третина всіх машин для розмінування в Україні будуть японського виробництва. Крім того, Японія суттєво допомагає в медичній галузі.
  • Премʼєр-міністр окремо подякував Японії за підтримку рішення країн G7 щодо надання Україні $50 млрд від заморожених російських активів.

Контекст

13 червня на саміті в Італії країни «Великої сімки» домовилися про кредит для України на $50 млрд під заставу російських активів, який ґрунтуватиметься на розмірах їхніх економік. Очікується, що допомога почне надходити до кінця року.

До G7 входять США, Канада, Японія, Велика Британія, Франція, Німеччина та Італія. ЄС, США, Японія та Канада заморозили активи російського Центрального банку на суму приблизно $300 млрд у 2022 році, коли РФ вторглася в Україну. Японія розглядала можливість надати Україні кредит на $3,3 млрд у межах підтримки країн «Великої сімки» з використанням відсотків від заморожених російських активів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *