У Харкові відновлює роботу друкарня «Фактор-Друк»

У Харкові відновлює роботу друкарня «Фактор-Друк», яку росіяни атакували ракетами 23 травня, повідомляє «Радіо Свобода». Зараз підприємство друкує підручники до нового навчального року та набирає на роботу співробітників.

Унаслідок атаки було зруйновано виробничий комплекс друкарні, 50 000 книжок було спалено. 

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • Після ракетного удару у «Фактор-Друк» вже розібрали завали, частково відремонтували приміщення, запустили нове обладнання.
  • «Зараз основне, що ми можемо, – це друкувати. Ми друкували «Історію України», «Всесвітню історію», «Фізику», «Мистецтво», взагалі багато підручників. До цього був 7 клас, а зараз ми друкуємо 1–2 клас», – заявила генеральна директорка друкарні «Фактор-Друк» Тетяна Гринюк.
  • Вона нагадала, що основне влучання було в палітурний цех, який був знищений. Там вже проведено демонтажні й монтажні роботи, відновлено дах, стелю і стіни.
  • Друкарня вже нарахувала збитків на понад 10 млн євро, але це не остаточна сума.
  • Для віднволення роботи підприємство набрало нових співробітників, їх допомагали вчити колеги з інших друкарень. «Вони взяли наших учнів, вони їх вивчили, постажували, а потім повернули нам», – пояснила очільниця «Фактор-Друк».
  • «Фактор-Друк» ще не може працювати як раніше, виробництвом повного циклу від проєкту до обкладинки. Тому надруковані книжки передають іншим друкарням, щоб на них зробили обкладинки й передали до магазинів та шкіл.

Контекст

РФ майже щодня завдає ракетних і дронових ударів та атакує Харків КАБами. 23 травня ворог вдарив по типографії «Фактор-Друк». За даними засновника і президента групи компаній «Фактор» Сергія Політучого, понад 1000 кв. м палітурного цеху вигоріли вщент разом із унікальним обладнанням.

Типографія «Фактор-Друк» входить до групи компаній «Фактор» разом із видавництвом і книгарнями Vivat. Там друкували книжки практично всіх українських видавництв, ідеться в повідомленні в офіційному Telegram-каналі книгарні Vivat.

Політучий уже заявив, що наслідки ракетного удару по друкарні в Харкові відчує вся галузь. За його оцінкою, сукупні потужності друкарень України після руйнування типографії зменшаться не менш ніж на 30–40%.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *