MacPaw Олександра Косована запустила альтернативний магазин додатків для Mac та iOS в ЄС

Український розробник додатків для Mac та iOS компанія MacPaw Олександра Косована 17 вересня оголосила про запуск в Європейському союзі альтернативного магазину додатків Setapp Mobile, пише TechCrunch. Це стало можливим після набрання чинності новими правилами Закону про цифрові ринки (DMA), який зобовʼязує Apple підтримувати інші магазини застосунків на iOS в ЄС.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Деталі

  • MacPaw тестувала магазин у режимі закритої бета-версії протягом декількох місяців, тепер він доступний усім бажаючим.
  • У магазині представлені понад 50 додатків для продуктивності, фінансів, відео, фото та творчості від власної розробки MacPaw та інших розробників. Серед них CleanMyPhone, ClearVPN, відеоредактор Riveo, трекер Awesome Habits, Time Master, BusyCal, Free your music, MonAI, конвертер валют Elk, менеджер фокусів Ochi, Bookshelf: Reading Tacker та AdLock.
  • На відміну від традиційних магазинів додатків, Setapp Mobile працює за моделлю підписки. Користувачі отримують доступ до всіх доступних додатків за щомісячну плату в розмірі €9,49.
  • Для нових підписників передбачений семиденний безкоштовний пробний період. Ціна підписки включає доступ до вже існуючого сервісу Setapp для Mac, який здобув популярність завдяки своєму підходу «все включено» до доступу до додатків.
  • Користувачі повинні мати на своєму пристрої iOS 17.4 або новішої версії з ідентифікатором Apple ID, повʼязаним з країною-членом ЄС.

Контекст

У вересні 2022 року в ЄС ухвалили Закон про цифрові ринки (DMA), мета якого покласти край антимонопольним практикам техногігантів, так званих «вартових», заохотити чесну конкуренцію та надати більше вибору для користувачів.

Зокрема, закон передбачає, що Apple повинна дозволити сторонні магазини додатків, такі як Setapp або Steam, і стороннє завантаження застосунків на iPhone.

У січні цього року MacPaw анонсувала запуск цьогоріч свого мобільного маркетплейсу Setapp в ЄС. Зміни, внесені законом про цифрові ринки, мають створити більш справедливий та динамічний цифровий простір, заявляли в MacPaw.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *