Нідерланди оголосили про пакет допомоги України на €200 млн

Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схоф анонсував новий пакет допомоги для України – €200 млн, які насамперед направлені на захист та ремонт української енергетичної інфраструктури. Про це Схоф повідомив у своєму Twitter (X) під час першого візиту до України на посаді премʼєра.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Прем’єр Нідерландів зазначив, що партнери мають допомагати Україні продовжувати боротьбу, і не тільки на фронті, а й у повсякденному житі.
  • Пакет у €200 млн орієнтований насамперед на захист і ремонт енергетичної інфраструктури, а також включає гуманітарну допомогу, уточнив Схоф.
  • «Перший візит до України як прем’єр-міністра підтвердив мою упевненість, що ми маємо продовжити підтримку України», – наголосив очільник нідерландського уряду.

Контекст

Понад 200 російських ракет і дронів 26 серпня завдали українській енергосистемі шкоди, яка спровокувала масштабні відключення світла. У чому особливість цієї атаки та як енергетики долають її наслідки, читайте в інтерв’ю з членом наглядової ради «Укренерго» Юрієм Бойком.

За словами Бойка, ще в середині 2023-го «Укренерго» захистило ключове обладнання своїх найбільших підстанцій спорудами першого рівня захисту (габіонами), зараз будують другий рівень – бетонні саркофаги, деякі з яких уже готові. 

У 2023 році уряд схвалив виділення «Укренерго» 9,7 млрд грн на захист підстанцій. Але ці кошти тривалий час були недоступні для компанії через бюрократичні процедури, розповідав голова «Укренерго» Володимир Кудрицький в інтерв’ю Forbes.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *