ШІ допомагає продавати рекламу. Продажі Meta за другий квартал сягнули $39,1 млрд, перервивши очікування

Компанія Meta Plaforms Inc. повідомила про вищі, ніж очікувалося, продажі за другий квартал у $39,1 млрд, порівняно з оцінками аналітиків у $38,3 млрд, пише Bloomberg. Це свідчить про те, що інвестиції компанії в штучний інтелект допомагають їй продавати більш таргетовану та персоналізовану рекламу.

Материнська компанія Facebook вкладає все більше ресурсів у штучний інтелект, намагаючись зайняти лідируючу позицію у загальногалузевій гонці ШІ.

Навчайтеся в лідерів, будьте в курсі тенденцій та мисліть масштабно з Forbes Digital. Даруємо знижку 700 грн на річну підписку за промокодом D700. Підписуйтеся за посиланням.

Ключові факти

  • Генеральний директор Марку Цукербергу заявив, що ШІ «зрештою вплине практично на кожен продукт, який у нас є».
  • Meta використовує ШІ для покращення способу, яким реклама знаходить зацікавлених користувачів, додаючи ефективності своєму найприбутковішому бізнесу. Компанія використовує алгоритми для кращого визначення того, коли і де показувати рекламу, а також починає розгортати генеративні функції ШІ, щоб маркетологи з невеликими бюджетами могли створювати більш цікаві акції.
  • Станом на 30 червня кількість користувачів усіх програм Meta склала 3,27 млрд осіб, що на 7% більше, ніж роком раніше.
  • Meta очікує, що продажі за поточний квартал становитимуть від $38,5 млрд до $41 млрд порівняно із середнім прогнозом у $39,2 млрд.
  • Meta вкладає великі кошти в центри обробки даних та обчислювальну потужність. Компанія скоригувала свої річні прогнози капітальних витрат, встановивши новий прогноз у розмірі від $37 до $40 млрд, піднявши нижню межу попереднього діапазону на $2 млрд.
  • «Ми очікуємо на значне зростання капітальних витрат у 2025 році, оскільки ми інвестуємо в підтримку наших досліджень у галузі штучного інтелекту та зусиль з розробки продуктів», – сказав гендиректор компанії.
  • Наразі зафіксовано деякі ранні ознаки того, що продукти, орієнтовані на ШІ, набирають популярності, хоча і не обовʼязково роблять внесок у підсумковий результат компанії. Цукерберг сказав, що чат-бот Meta AI йде до того, щоб стати найпоширенішим помічником ШІ у світі до кінця року. Зрештою, він вважає, що кожному бізнесу знадобиться один – якщо не кілька – чат-ботів на базі ШІ для обробки запитів та взаємодій із клієнтами, сказав він.
  • За словами Цукерберга, попит на розумні окуляри Meta, які виробляються в рамках партнерства з Ray-Ban компанії EssilorLuxottica, перевищує можливості компанії з їхнього виробництва.
  • Акції Meta підскочили приблизно на 5% наприкінці торгів і закрилися на рівні $474.83 у Нью-Йорку. Із початку року акції зросли на 34%.

Контекст

Цукерберг зробив ШІ своїм пріоритетом, переорієнтувавши Meta на цю технологію після того, як OpenAI випустила свій чат-бот ChatGPT у 2022 році, що викликало шалену конкуренцію та розвиток серед великих технологічних компаній. Meta почала впроваджувати ШІ у всі аспекти бізнесу – від Instagram та Facebook до розумних окулярів.

Компанія інвестує у великі мовні моделі, технологію, яка лежить в основі чат-ботів на основі штучного інтелекту. Нещодавно Meta представила свою найбільшу на сьогоднішній день модель, яка, за словами Цукерберга, коштувала сотні мільйонів доларів обчислювальної потужності для навчання. 

Вона також витратила значні кошти на інші довгострокові проекти, включаючи смарт-окуляри на основі штучного інтелекту та серію віртуальних світів, відомих як метавсесвіт. Reality Labs, підрозділ Meta, якому доручено виробництво всіх цих футуристичних технологій, повідомив про збитки в розмірі майже $4,5 млрд за квартал.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *